Mergeam pe un drum dintre sat și câmp, în ultima zi de august, primul an de pandemie. În față se vedea marea și mai aveam câțiva pași până acolo când am simțit să mă opresc. Rar se vedea muntele atât de limpede. Am prins curaj. Fierbea de mult în mine vocea conștientă și clară, chemarea de zi și cea de seară. Simt să scriu, știu că am de adus mesaje în lume. Am început prin a săpa în ceea ce mă ține în loc și am curs spre subiectul autenticității.

Ne-a ieșit din reflex să fim exact așa cum simțim pe măsură ce am crescut și am integrat tot mai multe recomandări exterioare, frici colective și modele de comportament repetitve. Dacă unele erau valabile acum 3 generații și astăzi nu mai sunt? Evident că este așa, scutură și tu haina.Îți las mai jos un video, dacă ai 9 minute de simțire cu mine pe fundal, eu la rândul meu având muntele Olimp pe fundal. Dacă ai doar câteva clipe îți spun ce găsești în video.

0:50 povestesc gesticulând cum m-a captat peisajul în drum spre alt obiectiv decât cel spre care a condus filmarea

02:25 spun autenticitate cu bâlbă și continui să o explorez

03:20 spun des că noi învățăm de la natură; posturi din family yoga strecurate spontan; curgere spre șlefuirea socială forțată și obiceiurile sedimentate în timp care ne blochează uneori drumul spre autenticitate.

„Ne legănăm ca un fir de iarbă purtat de ploi și de încărcătura ce o purtăm în noi. A noastră, a altora… recapitulată constant (…) vorbărie și anxietate care acoperă autenticitatea. Ce faci tu defapt Edina, nu îți găsești și tu un serviciu?”

05:05 îmi spune lumea că trebuie să scriu, să „mă pun pe internet”. Uneori lucrurile se așează super lin fără ca eu să fac efortul așteptat de societate.

06:25 „Este dificil să îți voie să fii, lăsându-i și pe ceilalți să fie în același timp. Cu blândețe, fără judecată. Sunt perfect ok și încurajez pe toată lumea să facă ce simte, dar aș vrea să vă întreb și să mă întreb ce simți cu adevărat?

Oare ce parte din tine și din fiecare moment este A TA și ce parte este împrumutată de la societatea în care ai crescut?

Alege în fiecare clipă acel ceva care te face să te simți viu, să zburzi ca un copil și să alegi autentic față de tine. Să îți dai voie să dormi la prânz, să mănânci ce simți.

07:20 Ce îți pică bine? „Uneori mâncam ceva, ne înțeapă ceva, luăm o pastilă, mâncăm iar. Stai, respiră. Ce efect are alimentul asupra ta?

07:54 „În noi și în orice e viu există o esență, o lumină pe care mă simt tot mai mult strânsă de gât dacă nu o prețuiesc tot mai mult cu voce tare și dacă toate discuțiile mele zilnice sunt despre altceva și orice în direcția asta este bine.. tu cu filosofiile tale. Daaa, da!

(…) învăț să respect faptul că cei din jur au alte interese decât filosofiile mele, însă o să iau de bun faptul că voi, cei care sunteți aici, ați chemat în viața voastră acest discurs din care luați ce vreți și din care învăț autenticitate în timp ce îl creez”

Se termina brusc video, cred că a cedat camera. E fain că fix atunci când începeam un mic rant dramatic mi s-a tăiat firul.

Rămân deci cu cel mai dulce gust și cu recunoștință pentru curajul de a mă înregistra raw, uncut, unedited, la malul mării.

Să fiți în autenticitate!

Edina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *