ÎN ERA ACTUALĂ, PREDAU ȘTAFETA ȘI CUNOȘTINȚELE MELE PĂRINȚILOR PE CARE ÎI ROG SĂ IA JOCUL ÎN SERIOS. găsiți mai jos CÂTEVA SFATURI CARE ASIGURĂ SUCCESUL JOCULUI GHIDAT DE PĂRINTE.

Încurajez integrarea în ritualurile familiei a practicii jocului în mișcare, prin povești inspirate din natură.

Poveștile în mișcare sunt îmbină practica yoga pentru copii și educația alternativă conștientă, integrate în viața zilnică prin rolul de ghid al micilor noștri maeștri.

Părinți, bunici, verișori, educatori. Cu toții oferim modele vii oglinzilor desăvârșite care ne copleșesc și îmbrățișează cu energia lor. Ne amintesc prezentul vieții și ne dau ocazia să dezvăluim versiunile noastre cele mai firești.

Cum integrezi poveștile în mișcare în familie? (video mai jos)

Observă dinamica liberă a jocului copiilor

Ce tipare de mișcare regăsești? Care sunt tendințele lor naturale?  Ești gata să te joci alături de copii? Știi că ei vor iubi fiecare clipă a jocului 

Propune o temă familiară 

Poți alege un anotimp, o zonă climatică, un spațiu cunoscut copiilor; mediul de viață al animalelor preferate și multe altele.

Imaginează-ți posturi corelate cu elementele naturale 

Poți deveni un copac, o plantă sau o formă de relief, iar imaginația ta poate duce povestea unde nu te aștepți. Corpul tău știe să facă multe mișcări, iar atunci când mintea știe cum să îl ghideze, jocul devine tare fain!

Copiii se dezvoltă mai ales în lucrurile care le fac plăcere,

așa că în planificarea fiecărei sesiuni rămâne mereu lor pentru implicarea lor spontană.

Captează și cooperează

Menține interesul copiilor integrând în povestea în mișcare ideile lor. Urmărind firul poveștii, copiii tind să integreze elemente de care sunt atrași, iar deschiderea adultului spre acest tip de cooperare garantează un joc lung și frumos.

Inserează informații prețioase

Cu ocazia țopăitului precum maimuțele, spune-le copiilor despre vremea ploioasă din pădurile tropicale sau ajută-i să înțeleagă cât de prețioase sunt bananele, fructe pe care nu le găsim la noi în țară. Știi câți oameni sunt implicați în procesul prin care o banană ajunge din palmierul său la tine în mână? Oare nu ar fi mai simplu dacă ai mânca un măr crescut în livada din apropiere?  

Firul epic ne poartă prin aventuri în care ne folosim de corp și imaginație, devenind pentru câteva momente animale, elemente și fenomene naturale sau chiar repere urbane și culturale transpuse în posturi și mișcări accesibile copiilor.

Mișcarea creativă și educația alternativă

Asistăm la o creștere a nivelului de conștientizare în rândul părinților și al educatorilor. Educația de astăzi se dezice de unele practici tradiționale și se apropie tot mai mult de copil. Cu respect, încredere și uimire pentru potențialul lor infinit, adresăm mai atent nevoile copiilor.

Prin povești în mișcare inspirate din practica yoga și joc natural al copilăriei, încurajăm exprimarea nevoii de mișcare și o potențăm prin deschiderea unor ferestre spre conștientizarea propriului corp.

Încurajăm de asemenea independența și autonomia copiilor. Ne vor surprinde cu deschiderea lor de a coopera pregătind salteaua sau mediul pentru mișcare și de a lucra în echipă cu frații și prietenii apropiați. 

Elemente care pot stimula și susține poveștile în mișcare

Saltele, yoga blocks, corzi, mingi, carduri cu animale (română sau engleză), figurine animale, sunete specifice destinației de la oră, cântece cu și despre animale și natură, rainstick, accesorii pentru jocuri,

Ce ne aduc sesiunile de mișcare în familie?

  • Dezvoltarea inteligenței emoționale
  • Dezvoltarea musculaturii și a ținutei corpului
  • Dezvoltă atenția, claritatea mentală, puterea de concentrare și gândirea logică
  • Cultivarea echilibrului interior, a încrederii în sine și a trăirii active în prezent
  • Descărcarea energiei într-un mediu sigur și relaxarea mentală în vederea continuării activităților intelectuale
  • Ajută la coordonarea membrelor, conștientizarea propriului corp și perfecționarea altor activități practice
  • Momente esențiale de liniște și relaxare!

Într-o zi vom continua povestea, live.

Între timp, ținem aproape printre pixeli.

 

Părinții au preluat o parte din rolurile profesorilor. Te țin la cu scrierile și invitațiile practice din zona poveștilor în mișcare?


Facebook


Instagram